lunedì 5 marzo 2012

Supă de broccoli şi cartofi cu crutoane


Broccoli este un aliment pur şi simplu miraculos! Conţine vitaminele A şi C, magneziu, fier, fosfor... Protejează de tumori datorită conţinutului sporit de betacaroten. Cel mai important este că mâncând regulat broccoli îmbătrânim mai încet deoarece acesta sulforafan, o substanţă care contribuie la inhibarea genelor responsabile de îmbătrânirea celulelor noastre, ceea ce a fost demonstrat de un studiu efectuat de Universitatea din California (L.A) ;-) Dar să nu uităm şi de cartofi, care conţin seleniu – un antioxidant important – aşadar, iată o reţetă a unui adevărat elixir al tinereţii :-)

eatwithjoy


Ingrediente (4 persoane):

Cartofi 1 kg circa (4-5 cartofi de mărime medie)
Broccoli ½ kg
1 ceapă
câţiva căţei de usturoi
câteva frunzuliţe de dafin
salvie
pâine
origano
sare
ulei extravergine de măsline

eatwithjoy
eatwithjoy

 Încălziţi uleiul într-o cratiţă şi rumeniţi în el usturoiul. Intre timp tocaţi ceapa şi, când usturoiul va căpăta o culoare aurie, scoteţi-l din cratiţă şi prăjiţi puţin ceapa, adăugaţi cartofii tăiaţi cubuleţe mici, broccoli tăiaţi bucăţele, frunzuliţele de dafin, salvia şi sarea. Amestecaţi totul bine şi acoperiţi cu apă fierbinte. Puneţi capacul şi coaceţi până legumele nu vor fi moi. Pasaţi totul în blender sau zdrobiţi cu un pasator, puneţi din nou cratiţa pe foc, amestecaţi bine şi lăsaţi să fiarbă încă un minut. Supiţa noastră este gata pentru a fi servită cu crutoane pe care îi vom pregăti în felul următor: rupeţi pâinea bucăţi, puneţi-o într-o tava, adăugaţi ulei, origano, usturoiul pisat, amestecaţi bine şi puneţi tavaua sub grill pentru câteva minute.

Poftă bună!!! :-)

Nessun commento:

Posta un commento