giovedì 1 marzo 2012

Musaca de mei cu legume


Începem luna Mărţişorului cu o reţetă foarte draguţă!
Cu această reţetă am redescoperit meiul, pe care obişnuiam sa-l manânc când eram mică, la cantina şcolii. Din păcate meiul este foarte neglijat. Este un tip de cereale foarte sănătoase, hrănitoare şi gustoase. Este uşor digeribil şi extrem de bogat în săruri minerale (fier, fosfor, magneziu, siliciu, fluor...). meiul este un aliment anti-stres, diuretic, energizant, recomandat în caz de anemie, depresie, surmenaj intelectual. Meiul are un conţinut ridicat de vitamine A, B1, B3, E şi, datorită absenţei de gluten, este recomandat celiacilor.
Iată aici o reţetă simplă, rapidă, gustoasă şi sănătoasă. Vă prezint musacaua de mei cu legume. :-)

eatwithjoy

 Ingrediente (4 persoane):

mei 1 cană
1/3 varză
1 ceapă
1 morcov
1 tulpină de ţelină
2 căţei de usturoi
2 roşii medii
lapte 500 ml
câteva frunzuliţe de dafin
1 linguriţă de curry
origano
sare
ulei extravergine de măsline
pesmeţi

eatwithjoy
eatwithjoy
eatwithjoy





Puneţi meiul într-un vas cu două căni de apă, puţină sare şi o frunzuliţă de dafin şi lăsaţi să fiarbă. Tocaţi ceapa, morcovul, tulpina de ţelină, varza şi usturoiul. Coaceţi legumele într-o tigaie la foc moderat cu puţin ulei şi câteva frunze de dafin, adăugând puţină apă, săraţi şi condimentaţi cu curry. Când meiul va fi gata (absoarbe toata apa) şi legumele vor fi moi,inchideţi focul. Amestecaţi meiul cu legumele şi cu laptele. Dacă devine prea lichid, adăugaţi puţini pesmeţi. Ungeţi uşor cu unt şi pudraţi cu pesmeţi o tava, puneţi în ea meiul cu legumele şi nivelaţi. Acoperiţi meiul cu felii subţiri de roşii şi acoperiţi suprafaţa cu pesmeţi. Coaceţi 30 de min. circa în cuptorul cald până se formează o cojiţa rumenită. La sfârsitul copturii puteţi să puneţi tavaua sub grill-ul cuptorului pentru câteva minute.   

Poftă bună şi un MĂRŢIŞOR FERICIT TUTUROR!!! :-)

Nessun commento:

Posta un commento