martedì 8 maggio 2012

Perisoare din legume


Fiind crocante şi gustoase, perişoarele sunt pe placul tuturor. Iar acestea mai au şi câteva plusuri: sunt din legume şi sunt coapte la cuptor. Deci, fără alimente interzise şi cu foarte puţine grăsimi ;-)

eatwithjoy


Ingrediente (4 persoane):

1 morcov de mărime medie
1 dovlecel
4 cartofi de mărime medie
2 ouă
usturoi
origano
sare
piper
pesmet
ulei extravergine de măsline

eatwithjoy
eatwithjoy
eatwithjoy

Curăţaţi morcovul şi cartofii. Daţi cartofii cruzi prin răzătoare, înfăşuraţi-i într-un prosop si stoarceţi-i de lichidul de vegetaţie. Într-un castron radeţi morcovul, dovlecelul şi usturoiul, adăugaţi cartofii, ouăle, origano, săraţi şi pipăraţi după gust. Amestecaţi bine, adăugaţi pesmet ca să absoarbă umezeala. Formaţi chifteluţe plate, aşezaţi-le într-o tava unsa cu ulei şi presărată cu pesmet sau acoperită cu hârtie de copt. Presăraţi perişoarele din legume cu puţin pesmet şi stropiţi-le cu ulei. Coaceţi în cuptorul preîncălzit la 180 C până când perişoarele nu devin crocante şi rumene. Serviţi cu un sos din yogurt sau cu smântână. Perişoarele din legume sunt o garnitură perfectă la brânzeturi sau omlete!

POFTĂ BUNĂ şi FIŢI SĂNĂTOŞI!!! 

Nessun commento:

Posta un commento