martedì 15 maggio 2012

Paste tortiglioni cu dovlecei şi pesto


Ingredientul special de data aceasta e sosul pesto – o combinaţie minunată de proprietăţi terapeutice ale mai multor componente: busuioc, usturoi, nuci de pin, ulei extravergine de măsline... Acest sos este numit pe drept prieten al vaselor şi arteriilor. Busuiocul şi usturoiul, combinate împreună, au o acţiune depurativă asupra stomacului, ficatului şi intestinului, întăresc circulaţia şi inima, reduc nivelul colesterolului. Usturoiul, de altfel, mai are şi proprietăţi antitumorale, antidepresive şi sporeşte imunitatea. Nucile de pin şi uleiul extravergine de măsline, fiind bogate în grăsimi „bune” şi minerale, contribuie la sănătatea articulaţiilor (!) şi a pielii.
Astfel, un sos de legume, îmbogăţit cu câteva linguriţe de pesto, are un gust deosebit şi face numai bine bunăstării noastre generale!

eatwithjoy


Ingrediente (4 persoane):

320 gr de tortiglioni
2 cepe de mărime medie
2-3 dovlecei
o roşie de mărime medie
2-3 linguriţe de sos pesto
sale
piper
ulei extravergine de măsline

Fierbeţi pastele într-o cratiţă mare cu multă apă cu sare. Între timp curăţaţi ceapa, spălaţi-o cu apă rece şi taiaţi-o felii subţiri. Căliţi-o în tigaie cu două-trei linguri de ulei extravergine de măsline. Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi rondele dovleceii. Când ceapa va prinde culoare adăugaţi dovleceii,puneţi sare, piper şi coaceţi câteva minute, adăugând dacă e necesar puţină apă, până când dovleceii nu vor fi moi. Adăugaţi roşia tăiată cubuleţe şi „topiţi-o” la foc mare. Adăugaţi pesto, amestecaţi bine. Scurgeţi pastele de apă şi vărsaţi-le în tigaia cu dovleceii. Amestecaţi, lăsaţi puţin pe foc şi serviţi pastele cu un zâmbet :) .  

POFTĂ BUNĂ şi FIŢI SĂNĂTOŞI!!! 

Nessun commento:

Posta un commento