mercoledì 25 aprile 2012

Salată „multivitamine”

Doriţi să reveniţi în formă, să vă detoxifiaţi organismul, sau să-l ajutaţi în această perioadă de schimbare a vremii...Alegeţi voi motivul pentru care să pregătiţi astfel de reţete cât mai des. Colorate, vesele, lejere şi gustoase!!! Mai sunt şi alte motive. Această salată conţine: Beta-caroten (necesar pentru creşterea corectă şi regenerarea ţesuturilor; menţine pielea netedă, moale şi sănătoasă; protejează mucoasa gurii, nasului, gâtului şi plămânilor şi reduce altfel susceptibilitatea la infecţii; protejează împotriva agenţilor atmosferici, având o acţiune antioxidantă împortiva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi); pectină (o fibră solubilă care limitează şi întârzie absorbţia grăsimilor rele în sânge); Vitamina C; săruri minerale (cupru, zinc, fier, fosfor, potasiu); fibre; Vitamine din grupul B; acid alfa-linolenic (cu proprietăţi de reducere a colesterolului rău şi a trigliceridelor); arginină (un aminoacid care este transformat de celulele pereţilor vasculari în nitroxid – o substanţă care previne şi combate fenomenele de arterioscleroză) şi multe altele...sa ne iubim, deci, corpul!!!


eatwithjoy



Ingrediente (4 persoane):

2 morcovi
2 mere
1 tulpină de ţelină
3-4 nuci decojite şi macinate
câteva linguri de seminţe de rodie
sucul dintr-o ½ de lămâie
sare
ulei extravergine de măsline


Curăţaţi morcovul şi tulpina de ţelină. Spălaţi legumele şi merele.
Daţi morcovul prin răzătoare, tocaţi mărunt tulpina de ţelină, tăiaţi mărul felii sau cubuleţe (dacă folosiţi mere biologice, nu le curăţaţi de coajă – e un plus de culoare şi conţine multe vitamine şi substanţe folositoare intestinului nostru). Puneţi toate imngredientele într-un bol, condimentaţi cu sucul de lămâie, sarea şi uleiul, amestecaţi bine POFTĂ BUNĂ!!! :-)

Nessun commento:

Posta un commento