eatwithjoy |
Ingrediente (4 persoane):
Pentru găluşte:
Brânză de vaci 500 gr
Nucă muscată (nucşoară)
Sare
1 ou
făină 200-300gr, în depndenţă de umiditatea brânzei
Pentru sos:
nuci decojite 50 gr circa
unt 20 gr (care poate fi substituit cu două linguri ulei extravergine de
masline)
eatwithjoy |
făină – două linguri
lapte 500 ml
eatwithjoy |
eatwithjoy |
Într-o strachină se amestecă brânza cu
o priză de nucă muscată, una de sare şi oul. Adăugaţi treptat făina până
obţineţi un aluat elastic şi destul de lipicios (de obicei pun două căni de
făină). Puneţi aluatul pe masa de lucru acoperită cu multă faină, împărţiţi-l
în 4-6 părţi şi formaţi din fiecare bastonaşe cu diametrul 2-3 cm, pe care
urmează să le taiaţi bucăţele-găluşte.
eatwithjoy |
Într-un castron mare puneţi la fiert apa cu puţină sare şi când incepe să
fiarba turnaţi găluştele. Acestea sunt gata când se ridică la suprafaţă.
Scurgeţi-le şi puneţi-le direct în tigaia cu sosul preparat în felul următor:
topiţi untul, adăugaţi nucile şi, când acestea s-au prăjit un pic, adăugaţi
făina, amestecaţi bine şi apoi, continuând să amestecaţi, turnaţi treptat
laptele fierbinte, puţină sare şi lăsaţi să fiarbă citeva minute. Sosul trebuie
să devină cremos.
Mestecaţi cu grijă găluştele şi lăsaţi-le la foc mic timp de citeva minute,
atât cât aroma sosului să le pătrundă şi apoi serviţi-le cu o salată.
Nessun commento:
Posta un commento