venerdì 24 febbraio 2012

Găluşte din brânză de vaci în sos de nuci

eatwithjoy

Ingrediente (4 persoane):

Pentru găluşte:
Brânză de vaci 500 gr
Nucă muscată (nucşoară)
Sare
1 ou
făină 200-300gr, în depndenţă de umiditatea brânzei
Pentru sos:
nuci decojite 50 gr circa
unt 20 gr (care poate fi substituit cu două linguri ulei extravergine de masline)
eatwithjoy
făină – două linguri
lapte 500 ml




eatwithjoy
eatwithjoy

 Într-o strachină se amestecă brânza cu o priză de nucă muscată, una de sare şi oul. Adăugaţi treptat făina până obţineţi un aluat elastic şi destul de lipicios (de obicei pun două căni de făină). Puneţi aluatul pe masa de lucru acoperită cu multă faină, împărţiţi-l în 4-6 părţi şi formaţi din fiecare bastonaşe cu diametrul 2-3 cm, pe care urmează să le taiaţi bucăţele-găluşte.

eatwithjoy
Într-un castron mare puneţi la fiert apa cu puţină sare şi când incepe să fiarba turnaţi găluştele. Acestea sunt gata când se ridică la suprafaţă. Scurgeţi-le şi puneţi-le direct în tigaia cu sosul preparat în felul următor: topiţi untul, adăugaţi nucile şi, când acestea s-au prăjit un pic, adăugaţi făina, amestecaţi bine şi apoi, continuând să amestecaţi, turnaţi treptat laptele fierbinte, puţină sare şi lăsaţi să fiarbă citeva minute. Sosul trebuie să devină cremos.
Mestecaţi cu grijă găluştele şi lăsaţi-le la foc mic timp de citeva minute, atât cât aroma sosului să le pătrundă şi apoi serviţi-le cu o salată.

Poftă bună!!! :-)


Nessun commento:

Posta un commento