Fiind crocante şi gustoase, perişoarele sunt pe placul tuturor. Iar acestea
mai au şi câteva plusuri: sunt din legume şi sunt coapte la cuptor. Deci, fără
alimente interzise şi cu foarte puţine grăsimi ;-)
eatwithjoy |
Ingrediente (4 persoane):
1 morcov de mărime medie
1 dovlecel
4 cartofi de mărime medie
2 ouă
usturoi
origano
sare
piper
pesmet
ulei extravergine de măsline
eatwithjoy |
eatwithjoy |
eatwithjoy |
Curăţaţi morcovul şi cartofii. Daţi cartofii cruzi prin răzătoare,
înfăşuraţi-i într-un prosop si stoarceţi-i de lichidul de vegetaţie. Într-un
castron radeţi morcovul, dovlecelul şi usturoiul, adăugaţi cartofii, ouăle,
origano, săraţi şi pipăraţi după gust. Amestecaţi bine, adăugaţi pesmet ca să
absoarbă umezeala. Formaţi chifteluţe plate, aşezaţi-le într-o tava unsa cu
ulei şi presărată cu pesmet sau acoperită cu hârtie de copt. Presăraţi
perişoarele din legume cu puţin pesmet şi stropiţi-le cu ulei. Coaceţi în
cuptorul preîncălzit la 180 C până când perişoarele nu devin crocante şi
rumene. Serviţi cu un sos din yogurt sau cu smântână. Perişoarele din legume sunt
o garnitură perfectă la brânzeturi sau omlete!
Nessun commento:
Posta un commento